Welke vloer is de beste keuze
voor mij?

Een vraag die wij heel vaak voorbij horen komen en tja als we het gaan hebben over vloeren… dan kun je eindeloos doorgaan! Er is zo ontzettend veel keus en dat maakt het alleen nog maar lastiger. Daarom helpen we jou graag op weg, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor je nieuwe vloer.
 
Als het gaat om vloeren is er niet alleen veel keus in vloersoort, maar er zijn ook veel verschillende stijlen. Je hebt bijvoorbeeld hout/houtlook, beton/betonlook, gietvloeren en tegels, maar daarnaast heb je ook nog de keus uit patronen bijvoorbeeld een Hongaarse punt of een visgraat vloer.
 
Deze stijlen kun je krijgen in verschillende vloersoorten, hier kun je bijvoorbeeld denken aan PVC, Laminaat, Parket en dat is nog lang niet alles. De techniek blijft zich ontwikkelen en daardoor komen er steeds weer nieuwe vloersoorten bij. Uiteraard willen we jou niet uren aan het lezen zetten, dus hebben we voor jou de voor- en nadelen van de vloeren die nu trendy zijn op een rijtje gezet.
 

Houten Parket vloeren
Een houten parket vloeren is een vloer die bijna iedereen wel mooi vindt, maar waar toch weinig mensen voor kiezen vanwege het onderhoud. Omdat het echt hout is werkt het met koud en warm weer en daardoor ben je er veel mee bezig. Daarnaast is jaarlijks groot onderhoud belangrijk om je vloer mooi te houden, maar dan heb je ook wel een prachtige vloer. Houten parket vloeren hebben wel een groot voordeel, ze isoleren namelijk heel goed en de vloeren zijn volledig ecologisch en dus duurzaam.
 

Laminaat vloeren
Er zijn veel mensen die een laminaatvloer nep oogt en voelt, dat was voorheen zo maar tegenwoordig met de nieuwe technieken is dit dat niet meer zo. Laminaat is daardoor niet alleen heel mooi, maar het heeft ook veel voordelen. Zo zijn er eindeloos veel keuzes in kleuren en de vloer blijft deze kleur heel lang vasthouden. In tegenstelling tot parketvloeren werkt laminaat veel minder met koud of warm weer en je kunt kiezen voor laminaat dat vochtbestendig is. Een nadeel van laminaat vloeren is dat minder geluid dempen.
 

PVC vloeren
PVC is helemaal van nu en de ontwikkelingen hiervan gaan ontzettend goed en snel. Er worden steeds meer kleuren geproduceerd en er is steeds meer mogelijk. PVC heeft ook een hoop voordelen, ze gaan namelijk heel lang mee en zijn een stuk sterker dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl. Ook zijn PVC vloeren geluiddempend en houden ze de warmte goed vast. Een ander belangrijk voordeel is dat de vloeren erg onderhoudsvriendelijk zijn.
 

Gietvloeren
Naadloze vloeren met een moderne look, een echte trend op dit moment. Ze kunnen in bijna elke ruimte van de woning geplaatst worden en ze kunnen zelfs in industriële omgevingen toegepast worden. Er zijn bij deze vloeren een hoop voordelen maar ook een aantal nadelen. Als we kijken naar de levensduur van een gietvloer dan kan je met een gietvloer tot wel 20 jaar doen in tegenstelling tot bijvoorbeeld een laminaatvloer die gemiddeld 6-8 jaar mee gaat. Daarnaast kun je een gietvloer gemakkelijk over een andere oude vloer heen laten leggen wat de plaatsing dus erg gemakkelijk maakt. En last but not least is het onderhoud, er is gemakkelijk een doekje overheen te halen waardoor je er eigenlijk weinig naar om hoeft te kijken.
 
Maarja, ieder voordeel heeft zijn nadeel. Een gietvloer is erg krasgevoelig, maar dit hoeft natuurlijk niet uit te maken als je een wat grovere uitstraling hebt of wilt. Ook duurt het bij een gietvloer wat langer voordat het kan worden aangelegd en het moet natuurlijk drogen + uitharden waardoor er tijd overheen gaat voor je hem in gebruikt kunt nemen.
 
Betonvloeren
De populariteit van de betonvloeren in woningen is ontstaan bij het renoveren van oude fabriekspanden tot industriële lofts en kantoorruimten. Een van de voordelen bij deze vloeren is de plaatsing, er is geen dekvloer nodig en de vloer is zelfs sneller gelegd dan een tegel of houten vloer. Daarnaast is de lange levensduur ook erg belangrijk en deze vloeren zijn erg gemakkelijk in onderhoud. Als we even niet kijken naar het functionele en praktische gedeelte dan is er nog een ander voordeel, namelijk dat er zo ontzettend veel mogelijk is in de afwerking, kleur en textuur.
 
Een nadeel van de betonvloer is dat er na enige tijd scheurtjes kunnen ontstaan en dat de vloer gevoelig is voor vlekken, maar vaak wordt er bij een betonvloer gekozen voor een wat grove en ruwe uitstraling waardoor dit minder erg is omdat het een levend product is.
 
Conclusie? Vrijwel alle vloeren hebben hun voor en nadelen en het is natuurlijk een kwestie van smaak. Als je mee wilt gaan met de trend raden wij je de PVC vloer aan in bijvoorbeeld een visgraat motief of een gietvloer. Ben je helemaal niet zo van de trends en heb je liever een vloer die wat charme uitstraalt dan kun je kiezen voor een parketvloer of een betonvloer.
 
Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze voor je vloer? Wij kijken graag samen met jou naar je wensen en helpen je bij het maken van de beste keuze. Neem daarvoor gerust contact met ons op!