Kunst planten VS Echte planten

Herken je dat? Planten maken je interieur zoveel aangenamer en levendiger, maar je hebt niet altijd zin en tijd om ze te onderhouden. Toch wil je wel graag planten in je huis. Hoe weet je wat je moet kiezen? En wat zijn de voor en nadelen?
 
Kunst planten
Tegenwoordig zijn kunstplanten bijna niet te onderscheiden van echte planten. Dat was een aantal jaar geleden wel anders, je kon met het blote oog gelijk zien dat ze van plastic waren. Daarnaast hebben kunstplanten ook hun voordelen, ze zijn bijvoorbeeld een stuk voordeliger zijn dan echte planten. Je hoeft maar één keer te investeren in een mooie plant en je hebt er jaren plezier. Een ander voordeel van kunstplanten is dat ze geen aandacht nodig hebben, super handig! Dus, heb je geen tijd of zin om je planten liefde en aandacht te geven, maar wil je wel die lekkere groene kleur in je huis? Dan zijn kunstplanten echt iets voor jou!
Natuurlijk hebben kunstplanten ook hun nadelen, ze hebben namelijk niet de werking van de echte plant. De kunstplant draagt niet bij aan een betere gezondheid en ze laten ook zeker geen frisse en gezonde geur achter in de ruimte.
 
Echte planten
Echte planten geven zuurstof af en zorgen dus voor een aangenaam binnenklimaat. Hierdoor voelt het huis extra fris aan en het is een perfecte manier om het binnenklimaat te regulieren. Niet alleen erg sfeervol dus, maar ook nog eens goed voor je gezondheid, om die heerlijke geur maar niet te vergeten!
 
De andere kant van echte planten is dat ze liefde en aandacht nodig hebben en dat is niet voor iedereen weggelegd. Echter, hoeft dit niet bij alle planten zo te zijn. Vetplanten hebben namelijk weinig aandacht nodig, deze planten hebben maar eens in de vier weken een klein beetje water nodig om goed te kunnen functioneren.
 
Groene vingers of liever makkelijk?
Ben je iemand die gek is op dat frisse gevoel in huis, heb je groene vingers en genoeg tijd om je planten aandacht te geven? Dan zou ik zeker kiezen voor echte planten! Wil je wel graag groen in huis, maar wil je niet voor planten hoeven zorgen? Dan zijn kunstplanten zeker een goede tweede optie!

Benieuwd welke planten in jouw interieur passen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag opweg!