Jouw tuin, helemaal terras proof!

Het lekkere weer is opkomst en dan wil je natuurlijk niets liever dan heerlijk op een terras kunnen genieten van de zon met een wijntje of biertje, gezellig met je vrienden of familie. Helaas gaat dat op dit moment wat lastig en we hebben geen idee of dit gaat veranderen komende maanden. Met deze 4 tips maar jij je tuin helemaal terras proof, want hoe lekker is het als jij je vrienden en familie kunt uitnodigen in jouw gerestylede terras tuin!
 
We begrijpen natuurlijk wel dat niet iedereen zijn hele tuin wil omgooien. Met deze tips kun je jouw tuin op een makkelijke manier helemaal ready voor de zomer maken:
 
Tip1: Creëer gezellige hoekjes
Heb je een grote tuin? Creëer dan gezellige hoekjes in je tuin. Het is lastig om je tuin knus en gezellig te maken als hij zo groot is. Door je tuin te verdelen in hoekjes, heb je alsnog die fijne sfeer in je tuin. Persoonlijk zijn wij hier helemaal gek op. Heb je een kleine tuin, terras of een balkon, dan begrijpen we dat dat wat lastiger is. Kies dan bijvoorbeeld voor een mooie loungeset, een echte musthave deze zomer om lekker te ontspannen nu veel mensen vakantie in eigen land vieren.
 
Tip 2: Aankleding van je tuin
Ook een heel belangrijk detail is het op de juiste manier aankleden van je tuin. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een buitenkleed, mooie windlichten, kussens en andere tuinaccessoires. Kijk bijvoorbeeld eens naar wat je in de woonkamer hebt hangen en neem die fijne gezellige sfeer mee naar buiten. Ook planten met groene en zomerse kleuren kunnen al heel veel verschil maken. Ook in je kleine tuin, terras of balkon kun je deze in mooie bakken zetten.
 
Tip 3: Verlichting
Om je tuin helemaal af te maken kan de juiste verplichting natuurlijk niet ontbreken. Functioneel maar ook erg sfeervol! Er zijn verschillende soorten buitenverlichting, bijvoorbeeld verlichting voor tussen de planten en bomen in maar ook verlichting die je op kunt hangen of op tafel kunt zetten. Kies altijd voor verlichting met warm ligt, dit is fijn licht voor je ogen en vaak ervaar je hierdoor een fijnere sfeer. Wil je nog meer gezelligheid in je tuin? Dan zijn kandelaars, kaarsen en fakkels ook echt iets voor in je terras tuin.
 
Tip 4: De barbecue
Last but not least, de barbecue. Die kan natuurlijk niet ontbreken nu veel Nederlanders vakantie in eigen land vieren. Wat is nou gezelliger dan genieten van een borrel met familie en vrienden, tijdens een gezellige barbecue!
 
Ben je benieuwd naar meer tips of vraag jij je af hoe wij jouw tuin kunnen omtoveren? Neem gerust contact met ons op!