De meest gemaakte interieurfouten

Een huis helemaal naar jouw zin maken en inrichten hoe jij het wilt is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Bij verbouwen en inrichten komen vaker een aantal veel voorkomende ‘fouten’ langs. Bijvoorbeeld miskopen, slechte verlichting of verkeerde meubels. Het kan natuurlijk ook zijn dat je denkt dat je huis goed is ingericht maar dat je toch nog iets mist. Herkenbaar? Je bent niet de enige! Speciaal voor jou hebben we daarom een lijstje gemaakt met de meest gemaakte interieurfouten en de oplossingen hiervoor.

Kopen, Kopen .. Niet kijken
Een van de meest gemaakte fouten is alles kopen wat je tegenkomt en mooi vind zonder eerst eens goed te kijken. Dit komt wel eens voor bij iedereen .. uit enthousiasme koop je bijvoorbeeld die mooie bank omdat je denkt dat deze perfect zal staan bij het vloerkleed maar vervolgens kom je erachter dat je er misschien net iets langer over na had moeten denken. De kleur is bjivoorbeeld net verkeerd is of de bank zit simpelweg gewoon niet lekker. Ga dus voor grote meubelstukken vooral eerst even op onderzoek uit wat je nou echt wil, zodat je zeker weet dat je het beste en mooiste koopt voor bij jou thuis.

Size definitely does matter!
Dit is er zeker eentje, te grote meubels in een kleine ruimte kunnen komen absoluut niet tot hun recht en ogen nog groter in de ruimte. Kleine meubels in een grote ruimte werken daarin tegen ook niet helemaal, want zo valt je meubelstuk weg in de ruimte.

Tip: Meet alles van tevoren dus goed op en pas je meubels daarop aan.

Must: Verlichting Goede verlichting in huis is echt een must. Verlichting kan bepalend zijn in hoeverre een ruimte eruit gaat komen te zien. Een keuken zonder functionele verlichting op je werkblad is bijvoorbeeld niet erg slim, je hebt tijdens het koken genoeg licht nodig om te kunnen koken. Naast dit licht heb je in een keuken natuurlijk ook sfeerlicht nodig.

Wat vaak ook fout gaat als het om verlichting gaat is de woonkamer: Men kiest soms alleen een plafondlamp om een beetje sfeer in het huis te brengen, maar met alleen een plafondlamp kom je niet erg ver als je het ons vraagt. In je woonkamer is het belangrijk om te beginnen met verlichting die zowel functioneel als sfeerlicht afgeeft, neem bijvoorbeeld spots. Sfeerlicht aan de muur is geen must, maar geeft wel extra sfeer en warmte. 

Symmetrie
Symmetrie is gewoon niet meer van deze tijd, er wordt altijd van alles twee stuks gekocht zodat het netjes naast elkaar kan komen te staan. Eenheid in een interieur houdt niet in dat alles in dezelfde kleur of hetzelfde materiaal gekocht moet worden. Varieer met kleur, materiaal, structuur en vorm.

Chaotische planken
Misschien wel een van de meest gemaakt fouten, alle spullen op een plank neerleggen zodat het opgeruimd lijkt. Dit gaat er nooit opgeruimd uitzien omdat een overload aan spullen op een plank er rommelig en chaotisch uit komt te zien. Zet de meeste spullen lekker in een kast met een deur en zo voorkom je dat de ruimte er rommelig uit komt te zien. Er zijn nog zoveel meer  kleine ‘foutjes’ die worden gemaakt in een inrichting en interieur. Dat begrijpen we helemaal en dat is volkomen logisch als je dit niet dagelijks doet. Heb je hulp nodig? Dan schieten we jou graag te hulp. Wil je graag dat wij langskomen om jou te helpen met je interieur. Geen probleem, neem gerust contact op!