Gemakkelijk je interieur verduurzamen

Duurzaamheid is iets wat je vandaag de dag veel voorbij ziet komen en iedereen houdt zich er veel mee bezig. Van wel of niet afval scheiden tot minder de auto pakken, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar ook jij kan op een gemakkelijke manier bijdragen door je huis te verduurzamen. We geven je daar graag een aantal tips voor.
 
Duurzame verf
Ga je je huis opnieuw aanpakken of renoveren? Kies dan voor verf van een duurzaam merk. De meest duurzame keuze is leemstuc of leemverf van Tierrafino. Dit bestaat namelijk voor 100% uit natuurlijke grondstoffen. Leem zorgt er namelijk voor een gezond binnenklimaat doordat het warmte en vochtregulerend is. Het is warm in de winter en koel in de zomer.
 
Ga voor groene gordijnen
En dan bedoelen we niet de kleur …. Als we het hebben over groene gordijnen dan staat groen voornamelijk symbool voor hun duurzame houding. Bijvoorbeeld van het merk A House of Happiness. Ze streven ernaar om vakmanschap af te leveren zonder dat het milieu daaronder lijdt. Kwaliteit en duurzaamheid gaan bij het maken van hun gordijnen dan ook hand in hand.
 
Zo beginnen de producten uit de collectie niet als een lap stof maar als een afvalproduct. Eerst worden er namelijk ongebruikte t-shirtstof en oude PET flessen verzameld die een tweede kans krijgen. Deze materialen worden grondig schoongemaakt en ten slotte gesponnen tot een draad waar weer prachtige gordijnen van geweven kunnen worden.
 
Dus wil jij niet je gehele interieur restylen maar wel bijdragen aan het milieu en het verduurzamen van je huis dan is dit voor jou een perfecte oplossing.
 
Natuur in en rond je huis
Zorg voor veel groen in en rondom je huis. Planten zorgen niet alleen voor kleur in je huis, maar ze zorgen er ook voor dat de lucht in huis wordt gezuiverd. In je huis heb je schadelijke stoffen die je niet kunt zien. Deze stoffen zitten bijvoorbeeld in je meubels en schoonmaakmiddelen. Naast planten in je huis is een goede optie om groen op je dak te plaatsen, een groen dak zorgt namelijk voor minder warmteverlies.
 
PVC Vloer
Een andere tip voor het verduurzamen van jouw interieur is: neem een PVC vloer. Een PVC vloer is er in alle mogelijk soorten, maten en kleuren, maar het belangrijkste is dat ze ontzettend duurzaam zijn. Daarnaast is een pluspunt dat je een PVC vloer kunt combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt voor een efficiëntere opwarming van het interieur en is daarmee een energiebewuste keuze. Ook heeft PVC een ontzettend lange levensduur.
 
Zonnepanelen
En last but not least zoals bijna iedereen wel weet, zonnepanelen is ook een goede manier om je huis te verduurzamen. Met gemiddeld 12-16 zonnepanelen kun je de volledige energiebehoefte aan stroom in een huis, bij gemiddelde tussenwoning, dekkend krijgen. Binnen vijf tot zeven jaar heb je deze investering weer terugverdiend. Dus win win!

Kom jij er niet helemaal uit hoe je jouw huis het beste kan verduurzamen en heb je onze hulp hierbij nodig, twijfel dan niet en neem contact op.