Dit zijn de 5 meest gestelde
interieurvragen + de antwoorden!

Een huis, kantoor of ander pand inrichten brengt vaak vragen en uitdagingen met zich mee. Well, you’re not the only one! Kun je wel wat hulp gebruiken bij de syling, indeling of het ontwerp van je interieur? Groot of klein, wij zijn gek op een uitdaging en helpen je graag een handje! Daarom hebben wij voor jou de 5 meest gestelde interieurvragen op een rijtje gezet. Benieuwd?
 
Vraag 1: “Als ik een houten vloer wil, kan ik dan nog wel kiezen voor een houten keuken of eettafel?”
Als je het ons vraagt is dit wel het laatste waar je je zorgen om hoeft te maken. In tegenstelling tot kleuren vloekt hout niet met andere houtsoorten. Wel is het beter om ervoor kiezen niet meer dan 3 houtsoorten te combineren, anders wordt je interieur wel erg druk. Hout heeft zoveel verschillende tinten dat je een hoop keuzes hebt en je daarom nooit verkeerd zult zitten.
 
Vraag 2: “Hoe zorg je ervoor dat je interieur er als een goed geheel uitziet?”
Hierbij is het erg belangrijk dat je zorgt voor samenhang in kleur. Het is slim of goed na te denken over je basis. Welke kant wil je precies op? Wat vind je mooi? En vooral welke kleuren vind je mooi en past dit goed bij elkaar?
 
Maak eens een moodboard met kleuren, vloerstaaltjes, stoffen en bijvoorbeeld behang en leg deze eens bij elkaar. Vind je jouw moodboard mooi, ga dan vanuit dat kleurenpallet aan de slag. Zodra je af gaat wijken van dit pallet wordt het snel rommelig en heb je minder eenheid.
 
Maar hoe maak je van al die details één geheel? In je basis moodboard die je hebt gemaakt horen detailmaterialen en kleuren. Dit houdt in … kies voor lichtere of donkerdere tinten van je gekozen kleuren voor bijvoorbeeld je accessoires. Ook kun je materialen nemen. Kies net als bij je basis moodboard niet te veel van alles bij elkaar.
 
Vraag 3: “Waar laat ik mijn shampoofles in mijn net gerenoveerde badkamer?”
Bij de renovatie van een badkamer wordt soms vergeten dat er bij veel mensen redelijk veel shampoo flessen onder de douche staan. Tja, dat herkennen wij ook wel! Maar ja, waar laat je ze?
 
Niet iedereen vindt een wandrek waar je je shampoo in kan plaatsen praktisch en mooi. Al hoewel er de laatste tijd veel meer keuzes zijn. Een andere goede optie als je nog bezig bent met het ontwerp van je badkamer of de renovatie dat je kiest voor een voorzetwand waar je één of bijvoorbeeld twee vakken in maakt waar je al je douche spullen in kan zetten.
 
Kan dat niet of vind je het simpelweg niet mooi? Dan heb je een goed alternatief, namelijk een sauna emmer. Het staat ontzettend leuk in je badkamer en het is ook nog eens praktisch. 
 
Vraag 4: “Hoe laat ik mijn woonkamer er groter uitzien?”
De allerbelangrijkste tip om je woonkamer er groter uit te laten zien zit hem in kleur. En dan voornamelijk koude kleuren, het is namelijk zo dat koude kleuren als groen of blauw je woonkamer er groter uit laten zien. Ga hierbij dan niet naar de donkere tinten want dan werkt het averechts omdat donkerdere kleuren je ruimte kleiner maken.
 
Vraag 5: “Hoe zorg ik voor meer opbergruimte in huis?”
Als het aankomt op opbergruimte dan heeft niemand denk ik genoeg opbergruimte. Al die rotzooi die je eigenlijk niet weg wilt doen, maar waar moet je het laten? Daar is een hele goede tip voor en tegelijkertijd ziet je huis er hierdoor veel opgeruimder uit.
 
Ga op zoek naar meubels met veel opbergruimte! Je kan in je woonkamer kiezen voor een poef of een salontafel met hierin bergruimte, maar ook kun je aan de eettafel kiezen voor een zitbank met opbergruimte. Dat geld hetzelfde voor je slaapkamer, bij je bed kun je kiezen voor bijvoorbeeld lades waar je veel in weg kunt stoppen.
 
Heb je vragen gemist? Of wil je heel graag antwoord op een van je eigen vragen? Bel/mail ons of laat je gegevens achter, want we kletsen graag even met je! Spreken we jou binnenkort?